Satovi

Najbolje je da sami procenite koji sat najviše odgovara vašem odevnom stilu. Jednostavno ovladajte svojim vremenom i čvrsto koračajte uz ovaj praktičan i šik dodatak na vašoj ruci.

Prikazano 1 do 32 od 129 ukupno

po strani
Strana:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Katalog  Lista 

Set Descending Direction

Prikazano 1 do 32 od 129 ukupno

po strani
Strana:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Katalog  Lista 

Set Descending Direction

Tokom vremena, satovi su promenili svoju ulogu, ali i cenu. U trenutku kada je nastao prvi sat u 16. veku koji se mogao prenositi, odnosno mali sat sa lancem koji se nosio u džepovima, sat je predstavljao pravu dragocenost koju nije mogao svako sebi da priušti. Iz tog razloga, najčešće su se prenosili s kolena na koleno. Danas satovi nisu tako skupi i većina može sebi da priušti kvalitetan sat. Druga promena se ogleda u tome što su nekada satovi predstavljali, pre svega, merače vremena, a danas prevashodno modne detalje kako muškarcima tako i ženama. Dakle, danas satovi ne služe samo da pokažu vreme, već su postali stvar prestiža.

Često se pitate kakav sat da kupite? Najpre treba da odgovorite na pitanje koliko ćete ga često nositi. Da li planirate da ga nosite svakodnevno ili samo u posebnim prilikama. Ako planirate da ga svakodnevno nosite, onda kupite neki neutralni sat crne, bele, bež ili smeđe boje koji će se uklopiti u svaku odevnu kombinaciju. Treba znati da cena sata odgovara njegovom kvalitetu, pa nemojte žaliti novca da kupite kvalitetniji ako planirate da ga nosite svakodnevno. Nije reč o tome da je jeftiniji sat manje tačan, nego je stvar u tome što je skuplji napravljen od kvalitetnijeg materijala, ima bolji mehanizam i otporniji je na oštećenja, što je jako bitno, jer vam u svakodnevnom nošenju može spasti sa ruke prilikom nekog udarca ili ga jednostavno možete razbiti.

Prilikom odabira sata koji planirate da nosite u posebnim prilikama, bilo bi odlično da se opredelite za neki koji je napravljen od plemenitih metala, koji po svom izgledu i dizajnu treba da liči više na neki skupocen nakit nego na mašinu za merenje vremena. Za večernje izlaske, damama se savršeno uklapa veliki sat s cirkonima uz neku jednostavnu odevnu kombinaciju, kako bi sat došao do izražaja. Ako planirate da ga nosite samo kada idete na posao, uz poslovno odevanje najbolje ide jednostavan dizajn sa metalnom ili kožnom narukvicom. Ipak, najbolje je da sami procenite koji sat najviše odgovara vašem odevnom stilu. Jednostavno ovladajte svojim vremenom i čvrsto koračajte uz ovaj praktičan i šik dodatak na vašoj ruci.

Da li nova tehnologija predstavlja pretnju satovima?

Živimo u svetu gde je vreme novac i gde većina tehnoloških izuma, koje često koristimo, sadrže merače vremena. Bilo da su to mobilni telefoni, laptopovi, kamere, fotoaparati, tableti, i sl. Prva pomisao je da ova nova tehnologija predstavlja opasnu pretnju satovima, pa čak i da njihovu upotrebu čini izlišnim. Ipak, od trenutka kada su vojnici u Drugom svetskom ratu shvatili da je ručni sat mnogo praktičniji od džepnih i kada je krenula njihova masovna proizvodnja, pa do današnjih dana, do toga nije došlo. Satovi su i dalje deo nas koji volimo modu i osećaj velikog klasičnog sata na ruci. Oni su tu i iz praktičnih razloga. Zašto vaditi telefon iz džepa ili preturati po torbi i gubiti vreme, kada možete pogledati na sat na ruci. Na kraju, bez obzira što smo postali zavisni od najnovije tehnologije, satovi su u međuvremenu postali nešto više od merača vremena, odnosno postali su modni detalji koji stilizuju naš outfit.