Parfemi i kozmetika - Vendor

Čovek može da oseti, zapamti i prepozna preko 50.000 različitih mirisa, a deja vu se u 90% slučajeva izaziva nekim mirisom. Prema tome, potraga za suptilnom mirisnom notom, kao jednom od najupečatljivijih elemenata vašeg modnog izražaja, treba da se realizuje odabirom onog parfema koji najviše odgovara vašem stilu i karakteru.

Prikazano 1 do 32 od 510 ukupno

po strani
Strana:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 16

Katalog  Lista 

Set Descending Direction

Prikazano 1 do 32 od 510 ukupno

po strani
Strana:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 16

Katalog  Lista 

Set Descending Direction

U ovom tekstu želimo da vam pomognemo kako da kupite odgovarajuće mirisne kapljice i kako da njihovo delovanje učinite još magičnijim i zavodljivijim.

Kako odabrati parfem?

Najvažnije pravilo jeste da uvek parfeme birate sami, jer želja partnera, druga, drugarice ili rođaka da vam poklone neki najnoviji parfem može da se završi katastrofalno. Važno je znati da je parfem jako važan, jer predstavlja odraz vašeg stila i karaktera, a uz to je i jedan od važnijih elemenata modnog utiska koji ostavljate. Zato se potrudite da izaberete doba dana kada nema gužve u parfimerijama kako biste se skoncentrisali na mirise koje isprobavate.

Takođe, prilikom probe parfema uvek to radite na vlastitoj koži, jer on različito miriše na vašoj i nekoj drugoj koži, kao i na papiru koji je predviđen za njegovu probu. Najbolje je krenuti u kupovinu parfema poslepodn,e jer je tada čulo mirisa najaktivnije i prilikom nanošenja ostavite da parfem sam ispari sa kože bez trljanja zgloba jedan o drugi. Takođe, prilikom kupovine morate biti naoružani strpljenjem i ne probati više od tri-četiri parfema, pošto nećete imati sposobnost da uočite razlike. Najbolje je da nanesete parfeme i da izađete, i tek nakon petnaestak minuta ponovo pomirišete i utvrdite da li vam se neki od njih sviđa. Ne preporučuje se da probate parfeme nakon što ste jeli jaku hranu (posebno onu s belim lukom), jer se ova hrana preko kože oseća i menja mirisnu strukturu parfema.

Od toga za koju notu parfema se odlučite, zavisi i trajanje mirisa. Ako se opredelite za cvetni i citrusni parfem, morate se suočiti sa tim da neće trajati ceo dan poput onih koji u sebi imaju drvenaste ili začinske note. Takođe, trajnost parfema zavisi i od koncentracije sintetičkih ulja, koja nastoji da očuva kvalitet originalne formule. Tako parfem ili ekstrakt parfema sadrži od 20 do 40% ulja pa mu je zbog toga i cena veća u odnosu na obične toaletne vodice koje imaju manje od 10% ulja u sebi. Da bi ste obezbedili duže trajanje parfema možete se nakon njegovog nanošenja poprskati sprejom istog mirisa koji će sprečiti da parfem brzo ispari.

Kako da nanesem parfem?

Pored dobro poznatih mesta na kojima nanosite parfem, predlažemo i još jedno, a to je potiljak odnosno zadnja strana vrata. Reč je o dinamičnom i pokretljivom delu koji će prilikom svakog pokreta da šalje jak mirisni trag. Kako bi mirisni trag parfema trajao duže preporučujemo da se najpre istuširate gelom, a onda namažete kožu losionom sa istim mirisom i osetićete drastičnu razliku posle izvesnog vremena. Često u žurbi nanesete parfem preko odeće. To je pogrešno, jer toplota tela pojačava mirisni trag i dolazi do neke vrste reakcije sa kožom koja svakom mirisu daje vaš lični pečat. Na kraju, nemojte da kupujete parfem po preporuci jer vaše svakodnevne navike, način ishrane i bioritam utiču na to kako će na vašoj koži da se razvija neki miris.

Kako čuvati parfem?

Najpre, vodite računa o roku trajanja, koji je najčešće tri godine od datuma proizvodnje. Lako ćete uočiti da je nekom parfemu istekao rok, jer je tada gušći, tamniji, jačeg i oštrijeg mirisa. Parfem treba čuvati na suvom, hladnom i tamnom mestu, tako da preporučujemo da ih držite u ormaru. Već sada izbacite lošu naviku čuvanja parfema u kupatilu blizu vode i obično većih temperatura. Vodite računa da je poklopac parfema čvrsto na mestu, jer će parfem ispariti u dodiru s vazduhom.