Nakit - Vendor

Izabrati prikladan nakit nije tako jednostavno kako se na prvi pogled čini. U prodavnici Vendor Vam, zato, uz ponudu artikala, prenosimo savete stručnjaka koji se bave modom i nakitom kao detaljem uz odevne kombinacije. Predlažemo da ih imate u vidu kada nakit nosite, birate za sebe ili ga poklanjate.

12 proizvod(a)

po strani

Katalog  Lista 

Set Descending Direction

Djo Narukvica VN001

949 din.

Djo Narukvica VN002

949 din.

Djo Narukvica VN003

949 din.

Djo Narukvica VN006

949 din.

Djo Narukvica VN007

949 din.

Djo Narukvica VN004

949 din.

Djo Narukvica VN005

949 din.

Djo Narukvica VN008

949 din.

12 proizvod(a)

po strani

Katalog  Lista 

Set Descending Direction

Poznato je da isti komad nakita izgleda različito ukoliko ga ponese druga osoba, pa nešto što Vam se svidelo kod prijateljice ne mora tako dobro da stoji i Vama. Boja kose i očiju, ton tena, oblik lica, ali i ličnost, temperament i drugi suptilni faktori utiču da ogrlice, minđuše, narukvice... na nekim damama deluju atraktivno, a na drugima suvišno i neprimereno. Podrazumeva se da treba uzeti u obzir i stil odevanja, materijale, boje, oblike...

Imajte u vidu da dužina ogrlice može osobu da učini višom, da osobe sitne građe treba da izbegavaju glomazne ogrlice. Na sličan način viseće minđuše mogu da izduže lice, a one veće u “dugme-stilu” da ga vizuelno prošire. Tanke narukvice će, pre nego velike i grube, odgovarati damama koje imaju suptilne kosti šake. Osobe sa kratkim prstima mogu da nose neupadljiv prsten; blistavi i široki pristaju samo dugim prstima.

Diskretan ili upadljiv nakit

Nakit je detalj i on ne bi trebalo da dominira, bez obzira koliko je vredan ili u trendu. Izgled osobe sa nakitom mora da bude izbalansiran. Suvišne komade jednostavno treba odbaciti – ukoliko se na jednoj ruci nosi nekoliko narukvica, neka na prstima iste ruke ne bude napadno prstenje, tačnije, bolje da ga ne bude uopšte. Ako ste se opredelili za upadljive i velike minđuše, skinite ogrlicu.

Ponekad će, međutim, biti interesantno da se nakit nametne, ali samo jedan komad i u posebnim prilikama. Obično je to noćni provod ili druga neformalna situacija kada se želi eksperimentisati sa glamuroznim izgledom. Zvanični sastanci i susreti, radno mesto, odlasci u supermarket... sigurno nisu mesta za takav nakit, koji može da izgleda beznačajno, neprimereno, pa čak i smešno.

Nakit treba da bude posebno diskretan ukoliko njime iznosite lična uverenja, religioznu ili drugu pripadnost. Samo tako biće smatran vrednim malim znakom, važnim Vama i cenjenim od strane drugih.

Ukoliko nakit poklanjate, obavezno pažljivo pogledajte komade koje osoba uobičajeno nosi, materijale, oblike... Ukoliko ima izgrađen stil nemojte značajno odstupati od njega, mala je verovatnoća da će joj se takav poklon dopasti.