Dečiji kreveti - Klasični i Moderni - Vendor

Najvažnije je da dečiji krevet bude kvalitetan i udoban. Može se primetiti da vremenom postaju sve atraktivniji i to u cilju da privuku pažnju deteta. Ipak, velika pažnja se posvećuje sigurnosti i funkcionalnosti.

Prikazano 1 do 32 od 305 ukupno

po strani
Strana:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 10

Katalog  Lista 

Set Descending Direction

Prikazano 1 do 32 od 305 ukupno

po strani
Strana:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 10

Katalog  Lista 

Set Descending Direction

Dizajn Kreveta

Sve više se kreveti za decu dizajniraju tako da ne budu jednofunkcionalni, već da integrišu veći broj funkcija i to onih prilagođenih deci. Ova prednost sa druge strane proizvodi nedostatak. Ipak, deca se često, na žalost ili na sreću, ne pitaju pri uređenju svoje sobe pa tako i prilikom kupovine kreveta. Roditelji su ti koji ovom izboru treba da pristupe odgovorno i u najboljem interesu deteta. Na samom početku suočavaju se s dilemom da li kupiti krevet koji će detetu odgovarati do puberteta, ili uzeti neki klasičan koji će istovremeno zadovoljavati potrebe i u ranom detinjstvu i u srednjoj školi, sve do osamostaljenja. Odnosno, javlja se nedoumica: da li odabrati klasični ili moderni dečiji krevet.

Klasični kreveti za decu

Osnovne karakteristike klasičnog dečijeg kreveta jesu kvalitet, udobnost i trajnost. Ovi kreveti postoje godinama pa i decenijama unazad. I pored pojave novih trendova, ovi kreveti su i dalje najrasprostranjeniji. Razlog je jasan. A to je da ih je lako uklopiti u bilo koji ambijent i odgovaraće svakom detetu podjednako. Ovi kreveti nemaju dvorce, princeze, crtane likove, i sl., i ne dele se na one za dečake i devojčice. Prednost ovih kreveta je što će odgovarati i starijoj deci, koja se neće stideti svog kreveta zbog toga što je pogodan i za mlađu decu. Lako je voditi brigu o ovim krevetima, oni se lako i nameštaju jer je sve na dohvat ruke.

Moderni kreveti

Novi trendovi u dizajnu dečijih kreveta ne znače da su ovi kreveti neudobni i manje kvalitetni. Celokupni nameštaj za dečje sobe je pod ovim uticajem, a sve sa ciljem da se na neki način podstakne dečja kreativnost i motorika. Dečiji kreveti pored svoje osnovne funkcije postaju i sprava za igranje, kao i omiljeno mesto koje decu podseća na njihove omiljene crtane junake. Sve je više kreveta koji su prilagođeni željama najmlađih, opet su kvalietetni, udobni i garantuju dobru potporu za detetovo telo. Roditelji obično prihvataju ove krevete iz razloga što opravdano veruju da će se deca lakše osamostaliti u njima. Taj trenutak odvajanja od roditelja tokom noći može da bude jako stresan za mališane i pretpostavlja se da će zbog kreveta lakše prihvatiti činjenicu da u određenom trenutku večeri moraju da se odvoje i da prenoće u svojoj sobi.

Kreveti za decu sa fiokom

Za male stanove predviđeni su kreveti koji imaju multifunkcionalnu namenu i mogu služiti kao krevet, ostava za igračke i dečje stvari. Ovaj deo nameštaja sadrži sve neophodne elemente dečje sobe: ormar, krevet i radni sto. Ako imate malu dečju sobu ovaj komad nameštaja može da vam nadomesti taj nedostatak, jer čitava konstrukcija može biti smeštena na jedan zid. Kupovinom ovog nameštaja omogućili ste detetu i mesto za razonodu i spavanje, ali i radni deo, kao i kutak za odmor. Takođe, možete se odlučiti za krevete na sprat ukoliko imate više dece. Pored standardnih, postoje i razne varijacije, a na vama je da odaberete onaj dečiji krevet koji vam najviše odgovara.

Cene i funkcionalnost

Roditelji treba da budu obazrivi pri izboru kreveta, jer svako dete želi da njihov krevet bude poseban, jer je to komad nameštaja koji će ih pratiti u odrastanju.