Dečija Kolica - Bebi oprema - Vendor

U pravljenju spiska neophodne opreme za bebu, kolica će se naći u samom vrhu. Međutim, roditelji se najčešće suočavaju s velikom nedoumicom koja kolica odabrati jer u ponudi postoji veliki broj modela. Najčešće postavljate sebi sledeća pitanja: na šta da obratim pažnju, koji model uzeti i šta mi je potrebno od dodatne opreme?

Prikazano 1 do 32 od 1166 ukupno

po strani
Strana:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 37

Katalog  Lista 

Set Descending Direction

Puerri kolica Largo gray

9,999 din.

Puerri kolica Lite beige/brown

7,999 din.

Puerri kolica Lite green/navy

7,999 din.

Puerri kolica Lite orange/brown

7,999 din.

Puerri kolica Presto green

4,399 din.

Puerri kolica Presto red

4,399 din.

Puerri kolica Presto violet

4,399 din.

Puerri kolica Sprintino blue

4,599 din.

Puerri kolica Sprintino green

4,599 din.

Puerri kolica Sprintino orange

4,599 din.

Puerri kolica Sprintino violet

4,599 din.

Puerri kolica Tutto Completo plava

12,999 din.

Prikazano 1 do 32 od 1166 ukupno

po strani
Strana:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 37

Katalog  Lista 

Set Descending Direction

Vrste dečijih kolica

U prodavnicama ćete naići na nekoliko vrsta kolica. Postoje standardna, kišobran kolica, kolica sa tri točka, sistemska 2 u 1 i 3 u 1, kao i kolica za blizance ili više dece. Prilikom kupovine treba poći od uzrasta deteta ali i broja, jer ako imate blizance ili trojke poželjno je da nabavite posebna kolica, a ne da kupujete za svako dete pojedinačno.

Poželjne karakteristike standardnih dečijih kolica

Poželjno je da dečija kolica imaju više položaja, a najbitnije je da imaju ležeći položaj, jer tada u njima možete voziti i novorođenče. Takođe, važno je da se kolica lako sklapaju ako planirate sami da idete u šetnju. Tada je poželjno da jednom rukom sklopite i unesete kolica. Sklapajući i rasklapajući mehanizam obavezno proverite nekoliko puta u prodavnici kako biste lakše savladali rukovanje njime. Visina ručki treba da bude u nivou struka, tako da obratite pažnju i na to, posebno ukoliko je izražena razlika u visini sa partnerom. U tom slučaju, poželjno je uzeti ona kolica kod kojih postoji mogućnost podešavanja visine ručki. Težina kolica može biti glavna karakteristika koja će vas usmeriti na kupovinu, jer na tržištu imate kolica od 6 do 20 kilograma. Teža su stabilnija, dok su lakša praktičnija za transport. Vodite računa i o veličini kolica kako ne biste imali problema prilikom ulaska u zgradu, lift ili dvorišnu kapiju ili pri pakovanju u gepek. Ako planirate da vozite po neravnom terenu, za to su vam potrebni veći točkovi i amortizeri, jer omogućuju udobniju vožnju. Takođe, za dobro manevrisanje, važno je da se prednji točkovi rotiraju. Ali i da mogu da se ukoče. Kako biste olakšali sebi održavanje, uzmite kolica sa navlakom koja se lako skida i može da se pere u veš mašini. Za održavanje su praktičniji šuškavi materijali od pamučnih. Kako je krov važan, jer štiti bebu od sunca, kiše i vetra, bitno je da proverite koliko može da se spusti i da li je to dovoljno.

Bezbednost bebe u kolicima

Bezbednost deteta u kolicima treba da bude najvažnija. Kolica treba da budu čvrsta i stabilna i da izdrže pomeranje deteta u njima. Kolica ne smeju da imaju šupljine u kojima dete može da zaglavi ruke i noge. Za bezbednost deteta su važni sigurnosni pojasevi, koji se na standardnim kolicima postavljaju na tri tačke, eventualno na pet, ukoliko su kolica namenjena za neravne terene.

Dodatna oprema

Od dodatne opreme poželjno je da, ako ne dobijete uz kolica, kupite navlaku za kišu. Nemojte da se rukovodite time da nećete šetati po kiši, jer ona može da vas iznenadi i tokom šetnje po suvom vremenu. Postavlja se lako i brzo, a dete će biti zaštićeno. S druge strane, potrebna je i zaštita od sunca, pa je potrebno da za kišobran kolica nabavite suncobran. Standardna kolica imaju i rukohvat, za koji dete može da se pridrži ili nasloni rukama. Korpa na kolicima je jako praktična jer služi da odložite stvari koje uvek morate da ponesete kada krenete u šetnju. Uz pojedina kolica možete da dobijete i navlaku za noge, koja je jako korisna zimi i praktičnija i toplija od bilo kog ćebecenta koje biste stavili. Na kraju, da biste detetu učinili vožnju prijatnom i zanimljivijom možete kupiti posebne igračke koje se stavljaju na kolica. Takođe, uz igračke dete će se brže navići na kolica i biće spremno da se upusti u duge šetnje.

Savetujemo vam da pre kupovine pažljivo pogledate sve modele, da proučite njihove prednosti i mane i da odaberete ona koja odgovaraju vašim željama i mogućnostima. Jer, bebi nije bitno u kom modelu se vozi, već to da joj budete blizu.